Agniesebuurt groener in 2022

Een nieuw bewonersinitiatief gaat met hulp van Buro Kruisbestuiving dit voorjaar van start! De buurt legt nieuw groen aan en scholieren gaan het onderhouden. Wat een mooie kruisbestuiving!

 
 

Bewoners en ondernemers gaan samen aan de slag om de Agniesebuurt groener te maken. Ze leggen zo’n 200 m2 aan extra groenvakken en geveltuinen aan die beheerd gaan worden door de leerlingen van Accent Centrum Praktijkonderwijs. Zo leren de jongeren over tuinieren en stadsnatuur in hun eigen wijk. 

Het initiatief start in de Vijverhofstraat en rondom het Ammersooiseplein. Het groen bestaat uit allemaal eetbare vaste planten, zoals kruiden, eetbare bloemen en bessen. Zo kunnen de leerlingen ook koken met de oogst in hun schoolrestaurant. 

De eerste stap voor de vergroening kwam van de praktijkschool. Na een rondgang in de buurt door Buro Kruisbestuiving bleek er ook bij bewoners en ondernemers veel enthousiasme om de buurt groener te maken. De wijkraad Agniesebuurt en woningcorporatie Havensteder maken het project mede mogelijk. 

Wil je ook meedoen met de aanleg dit voorjaar? Leuk! Mail dan naar stefan@burokruisbestuiving.nl

Foto van Johannes Odé

Vorige
Vorige

6 tips voor een groenere stad